Hírek

Eső, spontán grundfoci és 2014-eseink remeklése az első napon

A III. Barca Academy Hungary Cup első napja némi izgalommal indult, miután leszakadt az ég, de némi csúszás (a pályán és a programban egyaránt) után minden szépen helyreállt. A fő fókusz természetesen az FC Barcelona 2012-es csapatán volt, amely a második helyen végzett a csoportjában, a szintén Spanyolországból érkező Girona 2013-asai ugyanakkor hibátlanul zárták a keddi meccseket. A házigazda együttesei közül a 2014-esek remekeltek, akik megnyerték a csoportjukat.

A tornát a THSE sportpályáján rendezték meg, ahol idén is négy korosztály csapatai – a 2012, 2013, 2014 és a 2015-ös születésűek – mérhették össze tudásukat. Összesen 26 egyesület fiatal labdarúgói érkeztek, akiknek még a zuhogó eső sem szegte kedvét, és mint a nagyoknál, itt is láthatott a szép számú közönség hosszú, becsúszó szereléseket, mentéseket és természetesen gólokat is.

A magyar csapatok közül a házigazda Barca Academy Hungary mellett az FTC, az Újpest, az MTK, a Fehérvár, a Győr, a Vasas, a Debreceni Olasz Focisuli, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, az Eger, a III. kerület, az Ikarus, a Diósgyőr és a Kelen, valamint a Kocsis Kupa győztese, az Újbuda FC indult a tornán. Külföldi részről az FC Barcelona volt a leginkább az érdeklődők célkeresztjében, de a spanyol Girona, az osztrák LASK Linz, a bolgár CSZKA Szófia, a szerb Partizan Beograd és a Coerver Academy, a szlovák DAC, a montenegrói FK Onogost Niksic, az FK Zlatna Lopta, az FK Drezga Piperi és a román Sepsi OSK együttesei is ellátogattak Budapestre.

Az első napon a csoportmérkőzések folytak, a labda pedig öt küzdőtéren reggel 8-tól délután 18 óráig volt játékban. A reggeli rossz idő után délután a jó idő meghozta a srácok kedvét egy kis plusz játékhoz is, sorra alakultak a vegyes csapatok és folyt az igazi grundfoci. Öröm volt nézni, ahogy a Barca akadémistái rúgják a bőrt a III. kerület és a Vasas vegyescsapata ellen, de olyan sokan, hogy megszámolni sem lehetett a csapatlétszámot.

Ami pedig a hivatalos programot illeti, a csoportmérkőzések során rengeteg izgalmas meccset láthattak a nézők, mely után vannak csapatok, amelyek már készülhetnek a középdöntőre, míg többeknek a vigaszágon kell kiharcolniuk a továbbjutást – pontos beosztás és program ITT, az összes eredmény ITT, a csoportok végeredményei pedig itt:

  

 

„Nagy fegyverténynek tartom, hogy a visszatérők mellett minden évben köszönthetünk új résztvevőket. A 26 klub 61 csapatot indított a tornánkon, ami több mint 700 gyermeket jelent. Büszkék lehetünk arra, hogy a kupa színvonalát igen magas tartományba emelik a hazai elit klubok mellett az olyan nagynevű, külföldi egyesületek csapatai, mint az FC Barcelona, a Girona, a DAC, a Partizan Beograd vagy a CSZKA Szófia. Igazán felemelő volt látni, hogy az esős délelőtti időjárás ellenére is hogyan küzdöttek a srácok, és a versenyzés mellett nagy érték az is, hogy több csapatnál visszaköszönnek azok a stílusjegyek, amit a Barcelona forradalmasított a futballban és az akadémiánk szakmai alapjait jelentik. Én minden csapatunkra büszke vagyok. Mivel azonban minden torna más, van, akinek nehezebben indul a rajt, van, akinek könnyebben, épp ezért találtuk ki a vigaszágot, hogy a második napon egy újabb esélyt kaphasson mindenki a döntőzésre” – nyilatkozta Balogh Barna, az akadémia vezérigazgatója.

A focitornán több legendás labdarúgó is tiszteletét tette. Ahogy a balatonszárszói táborban, úgy itt is vendégül láthattuk Kocsis Sándort, az FC Barcelona legendás játékosának a fiát és Dunai Antal, a Dózsa ikonja, olimpiai bajnok labdarúgónk is megtekintett néhány mérkőzést. Nikolics Nemanját, a Fehérvár történetének legeredményesebb góllövőjét is a szurkolók között köszönhettük, ő a fiát kísérte el, aki tavaly gólkirály lett a II. Barca Academy Hungary Cupon.

Az első nap fotói ITT, augusztusi fociünnep pedig holnap folytatódik, amikor kiderül, melyik csapatok viszik haza a kupákat.

 

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search