Hírek

Kocsis Sándor: „Mindig meghat, amikor Magyarországra érkezem”

Barcelonából utazott a Balaton-partra a katalán klub legendás játékosának a fia

Barca-mezben, a katalán klub edzőképzésén licencet szerzett edzőktől tanulhatja mintegy 80 gyermek a modern futball történetének egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb játékstílusát a Barca Academy Hungary focitáborában Balatonszárszón. Az ötnapos esemény hétfői, ünnepélyes megnyitójára ellátogatott Kocsis Sándor, a klub legendás játékosának a fia is.

Balatonszárszó az egyik leghangulatosabb balatoni település a déli parton, ahol már javában dübörög a strandszezon. Minden a szokott rendben zajlik: gyerekzsivaj, gumimatrac, naptej és lángosillat. Azt viszont kevesen gondolnák, hogy eközben a szárszói focipályán csaknem nyolcvan ifjú Barcelona játékos edz napi háromszor.

Július utolsó napján indult el immár második alkalommal a Barca Academy Hungary szervezésében, a balatonszárszói önkormányzat és a Balatonszárszó SE támogatásával egy futballtábor, amely során az FC Barcelona edzői képzését elvégzett és ott licencet kapott spanyol és magyar edzők segítségével mintegy 80 gyerek tanulhatja, gyakorolhatja a katalán klub futballstílusát.

A hétfői ünnepélyes megnyitón először a település polgármestere, Fekete János köszöntötte a résztvevő gyerekeket, a szüleiket és a szakmai stábot. A polgármester elmondta, a Balaton-parti település mindig szívesen ad helyet sportrendezvényeknek, az pedig, hogy a Barca-tábort immár második alkalommal rendezhetik itt meg, külön öröm a számára és igyekeznek jó vendéglátóként minden segítséget megadni a táborozóknak.

Ezen a ponton meg is jegyezhetjük, a város első embere tényleg nem a levegőbe beszélt. A létesítmény kiváló minőségű gyepszőnyegén élvezet a futball minden perce, a klubházban pedig minden adott a délutáni szabadfoglalkozásokhoz. És egy plusz élmény a srácoknak: az étkezésekhez a hangulatos városnéző kisvonat szállítja minden nap a fiatalokat.

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn” – idézte Széchenyi István szavait a megnyitón Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója, mert mint mondta, „a jelen ti vagytok, ennek a tábornak pedig minden foglalkozása alkalom arra, hogy a jövőn munkálkodjatok”.

Hogy a Barcelona családjában kik a múlt nagyjai, akiket tisztelni kell? A három magyar legendát elsőként, Kubala Lászlót, Czibor Zoltánt és Kocsis Sándort, akinek a fia egyenesen Barcelonából utazott a Balaton-partra. A köszöntőjében elmondta, milyen nagy büszkeség neki képviselni itt a klubot, ezen a szép helyen, amikor pedig Magyarországra látogat, mindig meghatódik és libabőrös lesz.

„Igazán boldog vagyok, hogy itt lehetek a táborban és hálás vagyok az Akadémiának is a lehetőségért, büszkeség nekem, hogy az FC Barcelona képviselője lehetek – kezdte Kocsis Sándor. – Ennyi év után apukám hazájában lenni egy ilyen szép helyen nagyon felemelő. Mindig meghat és libabőrös leszek, mikor az országba érkezem. Balatonszárszó egy gyöngyszem, gyönyörű település, nagyon örülök, hogy itt rendezi meg a tábort az Akadémia. Remélem, a gyerekek csodálatosan érzik majd magukat, és sokat tanulnak a Barca sajátos edzésformáiból.”

Az ünnepélyes megnyitón a település sportbizottságának vezetője, dr. Vancsakovszki Gábor idézte az FC Barcelona himnuszát, amit minden meccs előtt 80 ezer ember énekel, és melyben elhangzik, hogy mindegy, hogy honnan jövünk, mert a gránátvörös-kék zászló összeköt, egyesít minket. A himnuszt természetesen meg is hallgathatták az ifjak, majd Martí Nadal Velasco, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója ismertette a Barca-tábor alapvetéseit.

„Három fő célunk van a héten. Az első, hogy a játékosok kibontakoztathassák magukat a Barca sajátos játékstílusában. A második, hogy a játékon keresztük a futballista személyisége is fejlődjön, ezen az úton szeretnénk átadni mindazokat az értékeket, amit Barcelonából hozunk. A harmadik pedig, hogy mindenki érezze nagyon jól magát ebben az ötnapos táborban.”

A megnyitót követően hat csoportba osztották a gyerekeket, a csapatok neveit a Barca egy-egy játékosának a neve adta. A csapatfotózás után pedig már a labdáé lett a főszerep, kezdődhetett a munka, ami napi három foglalkozást jelent – fókuszban a Barcelona, az öt alapértéke: tisztelet, kitartás, alázatosság, csapatmunka, ambíció.

 

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search