Hírek

Közös hullámhosszra hangoljuk a kommunikációt

A Barca Academy Hungary egy olyan applikáció bevezetésén dolgozik, melyen keresztül még hatékonyabban tud kapcsolódni a szakmai stáb a gyermekek és a szülők felé. Valós időben, szinte azonnal értesülhetnek az új eseményekről, változásokról, de a játékosok fejlődését is napról, napra követhetik.

Egy magyar startup vállalkozás fejlesztette ki a Medalyst nevű szoftvert és applikációt, amit célzottan sportegyesületek, edzők, sportolók és családok számára találtak ki. Az alkalmazás letöltésével egy olyan felületen tudnak csatlakozni az egyesület életéhez, ahol a napi, heti programok mellett akár a gyerekek utaztatását, edzésre járását is könnyen megszervezhetik majd a jövőben, miközben folyamatos visszajelzések érkeznek a srácok, a csapat sportéletéről és bármi változás, új információ születik, már érkezik is a telefonra az értesítés, hogy új push üzenet érkezett. Hogy mit is tud a Medalyst, arról Horovitz Tamás, a startup alapítója és ügyvezető igazgatója mesélt.

„A szoftver az adminisztrációs feladatokat fogja össze a szakmai stáb részére, így egyszerűbb és átláthatóbb lesz a munka, adatvezéreltebb lesz a kiválasztás, a gyerekek profiljának követése. A másik része a Medalystnek pedig maga az applikáció, amin keresztül a sportoló és a gyerekek esetében a szülő is láthatja a friss teljesítményi mutatókat, a híreket, az edzéstervet, beosztásokat, pénzügyeket. Az edző pedig a másik oldalról használja mindezt, tudja menedzselni a csapatát, megírja a riportokat a szülőknek a gyerekekről, vezeti az edzéslátogatottságot, az egyéni teljesítményt, a fejlődési mutatókat és kommunikál a csapattal, szülőkkel” – részletezte az app működését az ügyvezető, aki hozzátette, hogy fontos része az applikációnak a minőségbiztosítás is. Az edző értékeli a gyerekeket, de az ő munkája is értékelhető.

„Nagy előnye az alkalmazásnak, hogy ezen keresztül gyakorlatilag élőben kommunikálunk, kimennek az értesítések, ha valaki lebetegedik, késik vagy épp arról, hogy változik az edzésprogram, a mérkőzés időpontja. Lényegében érkezik egy push üzenet a telefonra minden fontos, új infóról” – emelte ki Horovitz Tamás, aki a következő fejlesztésről beszélve elmondta, hogy lesz egy telekocsi szolgáltatás menü, hiszen mindig probléma, hogy ki, hogyan jut edzésre, gyakran több gyereket visznek egy kocsival, a szülők egymás között osztják el a fuvarokat, így ezt is meg lehet szervezni az appon.

„A másik fejlesztés az én személyes kedvencem, az úgynevezett gamification. Ezt egyszerűen úgy jellemezhetnénk magyarul, hogy játékos elemekkel történő motiválás. A legtöbb játék arra épül, hogy pontokat gyűjtesz, kapod a jutalmakat, ahogy szinteket lépsz. Ezt át lehet ültetni a sportba is. Például az edzéslátogatottságért, a feladatok sikeres végrehajtásáért is járhatnak pontok. És innen át is lehet lépni a valós életbe is. Aki a legtöbb pontot gyűjti a hónapban, az kap egy labdát vagy éppen mezt. De lehet csapatszinten is bónuszt osztani, ha megvan a tízezer pontunk, megyünk pizzázni” – sorolta a példákat az alapító.

A Medalystot bármelyik sportágra lehet alkalmazni, tavaly májusban jött ki az 1.0-ás verzió, azóta pedig folyamatosak a fejlesztések. Jelenleg nagyjából 30 különböző egyesületnél működik már a rendszer a focitól, a röplabdán át a kézilabdáig bezárólag, de még tánc és úszó egyesület is használja a szoftvert és az applikációt.

„Az a célunk, hogy szeptembertől élesben működjön a rendszer, jó néhány család már le is töltötte az alkalmazást és az iskolakezdésre szeretnénk, ha minden szülő telefonjára le lenne töltve – mondta Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója. – Ehhez minden segítséget megadunk a számukra, folyamatosan tájékoztatjuk a részletekről a szülőket az online felületeinken. Azt szeretnénk, hogy még gyorsabban átfussanak az információk a szakami stáb és a családok között. Szeptember lenne a próbahónapunk és októbertől már reményeink szerint az akadémiánkon mindenki profi felhasználója lenne az új rendszernek.”

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search