Hírek

Neves díszvendégek és Újbuda FC-győzelem a III. Kocsis Kupán

Remek színvonal, nagy küzdelem, a labdarúgás múltjának nagy alakjai – ilyen volt a III. Kocsis Kupa. Az augusztus 12-én, szombaton a Sport11-ben megrendezett tornát az Újbuda FC nyerte meg a fináléban legyőzve a Fehérgyarmati Deák együttesét, ezzel kiharcolta a részvételt a III. Barca Academy Hungary Cupon.

A Kocsis Kupa lehetőséget teremt arra, hogy a fiatal játékosok megismerjék a névadó, Kocsis Sándor páratlan karrierjét és inspirációt nyerjenek a Barcelona legendás támadójának életútjából. A Barca Academy Hungary ebből a célból hívta életre a versenysorozatot, amely lehetőséget nyújt a kisebb utánpótláscsapatoknak is a részvételre a Barca Academy Hungary Cup nemzetközi tornán. A Kocsis Kupa létrehozása Dr. Kovács Barnabás, volt barcelonai főkonzul ötlete volt a Kocsis90 Emlékév részeként. 

Augusztus 12-én, szombaton tökéletes futballidőben kezdődött el a játék, miután a megnyitón köszöntötték a résztvevőket. Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója külön felkonferálta Dunai Antalt, az olimpiai bajnok magyar labdarúgót, aki felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a tehetség alázat és kemény munka nélkül mit sem ér, majd azt is megmutatta, még mindig jó barátságban van a labdával.

Az inspirációt nyert fiatalok olyan nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, hogy a csoportmeccsek során csupán két olyan találkozó volt, amelyen egy gól született, a többin átlagosan hét (!). A legjobban az Újbudának és a Fehérgyarmatnak ment a kezdés, aztán a folytatás is, hiszen a csoportjuk után az elődöntőjüket is megnyerték. A finálé aztán az Újbudának sikerült jobban, 5–0-ra nyerte a döntőt, ezzel kiharcolta a részvételt a III. Barca Academy Hungary Cupon.

A dobogó harmadik fokára a tavalyi győztes FC Ajka állhatott fel, miután a bronzmeccsen legyőzte a jászberényi Tehetség SE-t. Az ötödik helyen a Nyáregyháza zárt, felülmúlva a Gyömrőt a helyosztón.

A díjátadón Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere adta át az első helyezettnek a kupát és a legjobb kapusnak, Gombos Zsombornak (FC Ajka) járó díjat. Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója díjazta a másodikként záró Fehérgyarmatot, valamint a legjobb védőt (Fekete Milán – Tehetség SE-Jászberény), Budai Miklós, a XI. kerületi önkormányzat képviselője pedig a harmadik Ajkát.

A torna gólkirályának, Varga Mátétnak (FC Újbuda) Bencsik Róbert, a Spíler TV főszerkesztője gratulált. A legjobb támadót, Lakatos Lászlót (Fehérgyarmati Deák) Tóth Zele József köszöntötte, aki Kocsis Sándorral egy iskolapadban ült az edzői képzés alatt, és több kiváló spanyol labdarúgót (Emilio Butraguenót vagy éppen Álvaro Moratát) is felfedezett.

Az Újbuda így készülhet az augusztus 29-30-i Barca Academy Hungary Cupra, de a Kocsis kupa a többi résztvevő számára is elérte a célját, a szakmai fejlődés mellett személyes tapasztalatokat és élményeket gyűjthettek a gyerekek. A csapatokról képek itt, további fotók hamarosan!

III. KOCSIS KUPA, EREDMÉNYEK

A-csoport
Újbuda FC – Nyáregyháza SK 4–0
Újbuda FC – FC Ajka 1–0
Nyáregyháza SK – FC Ajka 0–1

B-csoport
Fehérgyarmati Deák – UFC Gyömrő 8–0

UFC Gyömrő – Tehetség SE-Jászberény 0–12
Fehérgyarmati Deák – Tehetség SE-Jászberény 4–2

Elődöntők
Újbuda FC – Tehetség SE-Jászberény 6–2

FC Ajka – Fehérgyarmati Deák 1–2

5. helyért
Nyáregyháza SK – UFC Gyömrő 3–0

Bronzmeccs
Tehetség SE-Jászberény – FC Ajka 1–3

Döntő
Újbuda FC – Fehérgyarmati Deák 5–0

 

KÜLÖNDÍJAK

Gólkirály: Varga Máté – Újbuda FC

Legjobb támadó: Lakatos László – Fehérgyarmati Deák

Legjobb védő: Fekete Milán – Tehetség SE-Jászberény

Legjobb kapus: Gombos Zsombor – FC Ajka

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search