Hírek

Hét magyar játékost néznek meg az FC Barcelona szakemberei

A Barca Academy Hungary hét játékosa mutathatja meg magát az FC Barcelona szakembereinek a katalán fővárosban január 20. és 29. között. Borsos Bence, Herczeg Marcell, Kiss Benedek, Nasir Abdelaziz, Tóbiás Ábel, Tóth Géza és Walkó Milán exkluzív edzőtáborban vehetnek részt, ahová a világ minden tájáról érkeznek a kortársaik. A Barca hivatalos magyarországi akadémiájának játékosai immár második alkalommal élhetnek ezzel a különleges lehetőséggel.  

Ahogy 2023-ban, úgy 2024-ben is magyar játékosokat néznek meg az FC Barcelona szakemberei a Ciutat Esportiva Joan Gamper központban. A fiatal labdarúgók kiválasztása hosszú hónapokat vett igénybe, a Barca a világ számos táján működő akadémiáján figyeli év közben a futballistáit, és évente egyszer lehetőséget adnak nekik, hogy közös edzőtáborban vegyenek részt.

Egy évvel ezelőtt négy játékosnak adatott meg a lehetőség, idén pedig heten utazhatnak Barcelonába. Magyar labdarúgókat három korosztályból válogattak ki, a 2009-es születésűek közül Kiss Benedek és Nasir Abdelaziz az U15-ösök között mutathatja meg magát, a 2011-esek közül Borsos Bence és Herczeg Marcell az U13-asokkal edzhet és játszhat együtt. A legtöbb magyar futballista a 2013-as korosztályban lesz, az U11-esek között Tóbiás Ábel, Tóth Géza és Walkó Milán. Korosztályonként 15-18 játékos vesz részt az edzőtáborban.

„Amikor 2019-ben az FC Barcelona megnyitotta Akadémiáját Budapesten, ez volt a célunk, hogy kiküldjük a tehetségeinket Barcelonába. A covid időszakban sajnos nem sikerült, de ez már a második alkalom, hogy a játékosaink megmutathatják magukat a Barca edzőközpontjában. A tehetségeket a Barcelona választotta ki, amíg tavaly négyen utazhattak, most már heten, ez nagy dicsérete az Akadémiánkon végzett munka minőségének. Büszkék vagyunk mindegyik srácra, azt tanácsolom nekik, hogy élvezzék minden percét, hiszen ezért dolgoznak napról napra!” – mondta el Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

„Nagyszerű lehetőség ez a játékosainknak, hogy kompetitív környezetben vegyenek részt magas szinten futballozó játékosok között, ahol új és különleges élmények érhetik őket és nagyon sok újdonságot tanulhatnak. A kiválasztási folyamat során egy bővebb körről küldtünk videókat a Barcelona szakembereinek, majd ők választották ki, kik azok, akik ebben a különleges élményben részesülhetnek. Az edzések mellett a helyi csapatok, valamint a Barcelona korosztályos együttesei ellen is pályára léphetnek. Biztos vagyok benne, hogy mind a heten méltón képviselik majd a magyar akadémiát Barcelonában” – fogalmazott Martí Nadal, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója.

A Barca Academy Hungary videós felvezetéssel készül a túrára, amelyben megszólalnak az együttes vezetői, valamint a két legidősebb játékos – a felvétel IDE KATTINTVA tekinthető vagy alább meg. A klub természetesen folyamatosan figyelemmel követi a hét kiválasztott játékos barcelonai útját, melyről honlapjánFacebook-, valamint Instagram-oldalán napi rendszerességgel beszámol.

 

A BARCELONÁBA UTAZÓ JÁTÉKOSOK

A 14 éves Kiss Benedek támadó középpályás. Nagy erénye a sebessége, sok gólból veszi ki a részét, akár mint előkészítő, akár mint -szerző. A legszívesebben Lionel Messi és Szoboszlai Dominik játékát nézi. Kortársa, Nasir Abdelaziz védekező középpályásként és védőként is bevethető. Intelligens játékos, aki mindig higgadt tud maradni a pályán, és rendkívül gyorsan fejlődik hétről hétre. Példaképe Xavi és Iniesta.

A 13. életévét a napokban betöltő Borsos Bencét Neymar játéka fogja meg a leginkább, nem véletlen, hogy a támadójátéka az igazi erőssége, de középpályásként is megállja a helyét. Igazi vezéregyéniség, aki fiatal korát meghazudtolóan érett játékra képes. A még 12 éves Herczeg Marcell kapus, és csupán fél éve a Barca Academy Hungary játékosa, de nagyon gyorsan megtanulta a klub játékfilozófiáját. Sokat és bátran használja a lábát, sűrűn lép be a játékba. Alisson Beckertől és Marc-André ter Stegentől igyekszik minél több fogást ellesni.

A legkisebbek közül Tóbiás Ábelről is hasonlókat lehet elmondani, a 10 éves kapus is csak 2023-ban csatlakozott az Akadémiához, de szintén gyorsan alkalmazkodott a Barca-stílushoz. Alázatosságát jól mutatja, hogy Mezőkövesdről jár fel az edzésekre, és minden alkalmat igyekszik kihasználni a fejlődésre. A példakép számára is Ter Stegen. A támadóként szereplő Tóth Géza kiválóan lő távolról, remekül kezeli a labdát, és nagyszerű a helyzetkihasználása. Mindig igyekszik a maximumot nyújtani, csakúgy, mint kedvencei, Szoboszlai Dominik és Lamine Yamal. Kor- és poszttársa, Walkó Milán kiválóan cselez, erős az egy az egyekben, és nagyon magas százalékban hoz jó döntéseket a támadójátékban. Pedri és Szoboszlai játékát szereti a leginkább nézni.

Media

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search