Hírek

Változás a Barca Academy Hungary vezetésében

Kettős vezetéssel folytatja működését az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiája, a Barca Academy Hungary, melynek vezérigazgatóját, Farkas Balázst a Balogh Barna, Szöllősi Tamás kettős váltja a klub operatív vezetésében.

A Barca Academy Hungary tájékoztatja az érdeklődőket és a Barca család tagjait, hogy 2023. április elejétől új vezetéssel folytatja a működését.

A klub eddigi vezérigazgatója, Farkas Balázs számára az utóbbi időben egyre nehezebbé vált, hogy az egyéb teendői mellett elegendő időt szenteljen az akadémiának, ezért a továbbiakban már nem tudja ellátni az egyesület operatív feladatait. Utódja Balogh Barna lesz az akadémia vezérigazgatói pozíciójában, akinek a munkáját Szöllősi Tamás segíti 2023 áprilisától helyettesként.

Farkas Balázs a Barca Academy Hungary 2019-es indulása óta vezérigazgatóként tevékenykedett a klubnál. A vezetése alatt többek között két nemzetközi tornát szervezett az akadémia és átvészelte a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakot. Ebben a ciklusban jutottak el továbbá a klub játékosai a La Masiára, az FC Barcelona híres akadémiájára, valamint a csapatai a napokban immár a második Barca Academy World Cupjára készülhetnek.

„Nagyon tartalmas, sikeres és egyben fárasztó időszak is volt az elmúlt négy és fél év, amit vezérigazgatóként töltöttem itt. A semmiből építettünk fel egy akadémiát, behoztunk Magyarországra egy olyan know-how-t, amivel a magyar labdarúgás nagyot lépett előre. Összességében nagyon sikeres volt ez az időszak úgy, hogy mi a valós piacon működünk. Folyamatosan növeltük a spanyol edzői létszámunkat, viszont rengeteg nehézséggel is meg kellett küzdenünk. Egy ideje már más projektekben is fontos szerepet vállaltam a Barca Akadémiával párhuzamosan, így eljött az az idő, amikor döntenem kellett, és csökkenteni kellett rajtam a nyomást. Biztos vagyok abban, hogy Barna és Tamás tovább tudja fejleszteni a Barca Akadémiát, hiszen minden ehhez szükséges képességgel rendelkeznek. Köszönöm a tulajdonostársaimnak is az elmúlt években mutatott hozzáállásukat, elkötelezettségüket, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy több esetben is kisebbségbe kerültem fontos stratégiai kérdésekben” – mondta Farkas Balázs.

A Barca Academy Hungary köszöni Farkas Balázsnak a klubért végzett erőfeszítéseit és munkáját, további sportvezetői tevékenységeihez pedig sok sikert kíván!

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search