Hírek

Három UTE-, egy Vasas-siker – ilyen volt az I. Barca Academy Hungary Cup!

Június 12-13-án lezajlott az első alkalommal, ám hagyományteremtő jelleggel megszervezett Barca Academy Hungary Cup. A remek hangulatú eseményen tarolt az UTE, három korosztályban is nyerni tudott.

Két hosszú, kánikulával és néha záporesővel tűzdelt nap után ért véget a Barca Academy Hungary első nemzetközi tornája, melyet június 12-13-án a Kánai úti és a THSE-sportpályán rendezett meg a katalán klub nevével fémjelzett akadémia.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Dr. Kovács Barnabás, korábbi barcelonai főkonzul, Jesús Pizarro, a La Liga magyarországi képviselője, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Farkas Balázs, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója és Rubén Morales, az akadémia szakmai igazgatója. 

A hétvége első játéknapján az idősebbek, az U10-es, illetve az U11-es korosztályok léptek pályára, és varázsolták el hihetetlenül érett játékukkal a szép számmal kilátogató közönséget. Parádés, technikailag igen jól képzett játékosokat, kidolgozott labdakihozatalokat, és szépen felépített támadásokat láthattunk egész nap, valamint az izgalmakból sem volt hiány – az U11-eseknél és az U10-nél is sor került egy-egy büntetőpárbajra! 

Noha az összes csapat derekasan küzdött, a döntőig csak ketten juthattak. Meglepetésre mindkét korosztályban ugyanazok csaptak össze a vándorserlegért, FTC–UTE derbinek lehettünk szem- és fültanúi, a fordulatos finálék után pedig a lila-fehérek nyakába kerültek az aranyérmek. A nap legjobbjait különdíjakkal is értékelték, a legjobb mezőnyjátékosokat, kapusokat, valamint a gólkirályokat, és a legnagyobb potenciállal rendelkező játékosokat is díjazták.

 

U10

U11

Legjobb mezőnyjátékos

Masszi Viktor (UTE)

Sztojka Márk (UTE)

Legjobb kapus

Rózsa Barnabás (FTC)

Hajba Botond (Illés Akadémia)

Special talent díj

Gál Alex (Barca Academy)

Cseh Patrik (FTC)

Gólkirály

Panczél Dániel (UTE)

Andrej Vasziljevics (Vasas)

 

Az első játéknap pontos eredményei itt visszanézhetőek:

 

 

Újabb UTE-siker mellett egy Vasas-győzelem

Vasárnap a kisebbeket követhettük nyomon, szép cselekből, okos megoldásokból itt sem volt hiány! 

Ezen a napon Nagy László, a Barcelonával két Bajnokok Ligája-győzelmet szerző kézilabdázó volt az esemény díszvendége. A jelenleg a Magyar Kézilabda Szövetség alelnökeként dolgozó korábbi klasszis rendkívül közvetlen volt a gyerekekkel, egyetlen közös fotókérésre sem mondott nemet, nagy megtiszteltetés volt a jelenléte az esemény és a résztvevők számára.

A legapróbbak, az U8-as korosztály csökkentett méretű pályán nézhetett szembe ellenfeleivel, tíz csapat mérte össze erőit, U9-ben pedig tizenegy gárda küzdött meg egymással. 

Itt a Piqué-csoportban történt a torna egyetlen körbeverése is, a DVSC, a DAC és a Barca Academy által, amiből a házigazda jött ki a legrosszabban. Ráadásul az U9-esek két büntetőpárbajjal is forrósították a vasárnapi hangulatot, az egyik az ötödik helyért zajlott, és végül a Barca Academy nyerte meg, de mindkét kapust meg kell dicsérni, hiszen parádésan teljesítettek, több büntetőt is megfogva! 

A legkisebbeknél a döntőben két lila-fehér gárda találkozott, majd a tegnapi két Újpest-győzelem után az U8-asok kiharcolták a harmadikat is a KTE ellenében. U9-ben pedig az Illés Akadémia játszott a Vasassal egy végletekig kiélezett találkozót, csupán egy gól döntött a vándorkupa sorsáról, amit így a Vasas vihetett haza. 

Természetesen a vasárnapi eredményhirdetésen is díjazták a legjobbakat. Itt érdemes külön kiemelnünk Lengyel Ágostont, aki gólkirályként a fináléig vezette az övéit, ám ott már nem sikerült a győzelem. Ettől függetlenül biztosak vagyunk benne, hogy hallunk még róla, nagy potenciál van benne.

 

 

U8

U9

Legjobb mezőnyjátékos

Csőre Balázs (UTE)

Lengyel Ágoston (Illés Akadémia)

Legjobb kapus

Kiss Máté (UTE)

Kutak Olivér (Barca Academy Hungary)

Special talent díj

Adi Abigél (Győri ETO)

Szakács Áron (Győri ETO)

Gólkirály

Paol Smolc József (KTE)

Lengyel Ágoston (Illés Akadémia)

 

A második játéknap összes eredménye itt érhető el:

 

Reméljük, mindenki jól érezte magát, és sok élménnyel gazdagodott az elmúlt két nap alatt. Jövőre egy még színvonalasabb, még nemzetközibb tornán újra találkozunk!

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search